npm start is only showing Windows IIS



  • I just tried to use your app but somehow somethings seems to be wrong. I downloaded the github repo, ran npm install and then ran npm start, what happened is that an electron window started, within there was the Microsoft IIS (Internet Information Services). Is this the expected behaviour? How can I switch to the normal view if yes? Or did something went wrong when installing?

    I’m trying it on windows 8, node 6.7.0 and npm 3.10.3.

    Any ideas why?



  • FYI: I just did exactly the same steps on my windows 10 computer with npm 3.10.10 and node 7.2.1 and here everything is working fine…


  • Moderator

    Why is IIS installed on this machine?



  • I have no idea why it is, but it shouldn’t change the behaviour, does it? I now checked it again, on my notebook with windows 8 its still not working. The only thing appearing is an image of IIS, with a href behind, refering to the page of IIS. One thing I found: When running node serveronly, I get an error, saying:

    Ready to go! Please point your browser to: http://localhost:8080
    Whoops! There was an uncaught exception…
    { Error: listen EACCES 0.0.0.0:8080
    at Object.exports._errnoException (util.js:1036:11)
    at exports._exceptionWithHostPort (util.js:1059:20)
    at Server._listen2 (net.js:1239:19)
    at listen (net.js:1288:10)
    at net.js:1398:9
    at _combinedTickCallback (internal/process/next_tick.js:77:11)
    at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:98:9)
    at Module.runMain (module.js:592:11)
    at run (bootstrap_node.js:394:7)
    at startup (bootstrap_node.js:149:9)
    code: ‘EACCES’,
    errno: ‘EACCES’,
    syscall: ‘listen’,
    address: ‘0.0.0.0’,
    port: 8080 }
    MagicMirror will not quit, but it might be a good idea to check why this happened. Maybe no internet connection?
    If you think this really is an issue, please open an issue on GitHub: https://github.com/MichMich/MagicMirror/issues

    What could be wrong? On both computers, I just copied the sample config, without changes, just to have a basic setup…


  • Moderator

    Try changing the port in your magicmirror config, for example 8888 instead of 8080 and check again. IIS is using port 8080 already.



  • This works, thank you. There’s one other thing Im wondering about, maybe you can help me with that, too. I recently saw here (in the part where others can present their magic mirror) that he used german language for complimens for example. How does that work?


  • Module Developer

    @nameless the default compliments are merely examples, you can type in anything you want in any language you want in the config file to the compliments module


Log in to reply
 

Looks like your connection to MagicMirror Forum was lost, please wait while we try to reconnect.