MagicMirror² v2.8.0 is available! For more information about this release, check out this topic.

MMM-RTSPStream - omxplayer issue - MM v.2.4.1



  • Hi,

    Not 100% related to MM v2.4.1 and MMM-RTSPStream, ‘just’ related to the Open GL driver, but omxplayer is not showing video anymore.
    Since I use MM v2.4.1 and omxplayer in MMM-RTSPStream, post it here.

    The omxplayer stream(s) are started, but the windows stay black.
    In VNC I can pause and start the streams, but still no video.

    pi@axis_pi:~/MagicMirror $ grep dtoverlay /boot/config.txt
    #dtoverlay=lirc-rpi
    dtoverlay=vc4-kms-v3d
    
    
    pi@axis_pi:~/MagicMirror $ pm2 logs mm
    [TAILING] Tailing last 15 lines for [mm] process (change the value with --lines option)
    /home/pi/.pm2/logs/mm-error-1.log last 15 lines:
    1|mm       | libGL error: MESA-LOADER: failed to retrieve device information
    1|mm       | MESA-LOADER: failed to retrieve device information
    1|mm       | MESA-LOADER: failed to retrieve device information
    :
    :
    1|mm       | Starting PM2 for omx_stream2
    1|mm       | PM2 started for omx_stream2
    1|mm       | Starting PM2 for omx_stream1
    1|mm       | PM2 started for omx_stream1
    
    
    omxplayer shows NO video, but the screen is rotated.
    
    
    pi@axis_pi:~ $ grep dtoverlay /boot/config.txt
    #dtoverlay=lirc-rpi
    #dtoverlay=vc4-kms-v3d
    dtoverlay=vc4-fkms-v3d
    
    
    pi@axis_pi:~/MagicMirror $ pm2 logs mm
    [TAILING] Tailing last 15 lines for [mm] process (change the value with --lines option)
    /home/pi/.pm2/logs/mm-error-1.log last 15 lines:
    1|mm       | libGL error: MESA-LOADER: failed to retrieve device information
    1|mm       | MESA-LOADER: failed to retrieve device information
    1|mm       | MESA-LOADER: failed to retrieve device information
    :
    :
    1|mm       | Starting PM2 for omx_stream2
    1|mm       | PM2 started for omx_stream2
    1|mm       | Starting PM2 for omx_stream1
    1|mm       | PM2 started for omx_stream1
    
    omxplayer shows NO video and the screen is NOT rotated.
    
    
    pi@axis_pi:~ $ grep dtoverlay /boot/config.txt
    #dtoverlay=lirc-rpi
    #dtoverlay=vc4-kms-v3d
    #dtoverlay=vc4-fkms-v3d
    
    [TAILING] Tailing last 15 lines for [mm] process (change the value with --lines option)
    /home/pi/.pm2/logs/mm-error-1.log last 15 lines:
    1|mm       | libGL error: MESA-LOADER: failed to retrieve device information
    1|mm       | MESA-LOADER: failed to retrieve device information
    1|mm       | MESA-LOADER: failed to retrieve device information
    1|mm       | [2215:0708/210556.278060:FATAL:bus.cc(1152)] D-Bus connection was disconnected. Aborting.
    1|mm       | getrandom indicates that the entropy pool has not been initialized. Rather than continue with poor entropy, this process will block until entropy is available.
    :
    :
    1|mm       | Starting PM2 for omx_stream2
    1|mm       | PM2 started for omx_stream2
    1|mm       | Starting PM2 for omx_stream1
    1|mm       | PM2 started for omx_stream1
    
    omxplayer shows video and screen is rotated.
    

    So, only working with dtoverlay ‘disabled’, despite the warnings.
    With the suggested drivers and fake drivers, not working.

    Someone else encountered this issue ?
    Any suggestions ?



  • exactely the same trouble with the update



  • Same problem, could you solve the issue?


  • Module Developer

    @australo @mlhote – I’ve been working with @evroom in the main MMM-RTSPStream thread, but saw this and wanted to let you both know the module has been updated on the develop branch, and should be working with omxplayer and the OpenGL Fake KMS driver, as well as with the new hardware-accelerated VLC on the most recent version of Raspbian.



  • same issue, any update?



  • @qbox83 try using the Legacy drivers GL and fake are a pain from what I’ve seen