MagicMirror² v2.6.0 is available! For more information about this release, check out this topic.

Magic Mirror Blanks Several Hours



  • @madscientist said in Magic Mirror Blanks Several Hours:

    @striiker Could it be the screensaver? Have you tried updating to 2.5.0 or downgrading to 2.3.x? I am pretty sure I didn’t have the problem with 2.3. In my case it’s enough to reload the MM only once a day. Also I had noticed that my Pi was reeeeeeeaaaaaaallllllyyyyyyy slow when connecting via shh after the screen blanked. Slow to the point I thought it crashed. Pretty sure it was a memory leak or so.

    I haven’t updated to 2.5 yet as I want to wait and see what problems other users experience 😜

    Well, I have disabled the screensaver via config settings as advised by several of the tutorials for setting up the mirror. Plus, if it were blanking or a screensaver, it would wake when I move the mouse or type. When I try to type etc, nothing shows, just the black screen. Ctrl-R or CTRL-Q works.
    I am on the latest (2.5) and have not tried downgrading. I assume that would require a full wipe and re-install but may be worth trying… When I experience this condition, I see no slowness while connected to ssh. I’m sure this is some odd leak which crashes some aspect of whatever displays the modules over time. I’m just surprised that nobody else (in any significant number) is experiencing this. It happens with a new everything… (Pi3B, latest firmware and latest mirror version)



  • @striiker I am having the exact same problem. Screen goes black every 6-8 hours with just the pointer showing. I have to reload/restart the Magic Mirror then. This started to happen after upgrade to version 2.4.0
    I have upgraded to 2.5.0 but the issue remains the same.
    I am still trying to figure out the solution; just wanted to share with you that you are not the only one facing this problem!



  • @hrjmsh

    Same here as well. Would love to hear if anyone got this one sorted.



  • Has anyone found anything interesting in the logs? pm2 status MagicMirror?

    @striiker said in Magic Mirror Blanks Several Hours:

    When I experience this condition, I see no slowness while connected to ssh.

    That makes me think it’s an electron problem. If you have no slowness during an SSH session, I would try the pm2 command above and see if something is kicking out error messages. Likewise, try the top command and see what your processor utilization level is, plus see if something is taking up an inordinate amount of resources.



  • @madscientist Thx for this now it works perfect


  • Module Developer

    Not a solution to the root problem, but you can add the WatchDog module to automatically quit MM when UI freezes:

    https://github.com/MichMich/MMM-WatchDog



  • Hi everyone,

    I have experienced this problem for several months now and tried every hint I got from the forum. Nothing helped. After setting up the Raspberry from scratch with the new Version 2.6.0 the problem still exists. I checked the logs and got this from kernel.log:

    Jan  6 19:06:04 MagicMirror kernel: [421204.079652] Unhandled prefetch abort: breakpoint debug exception (0x002) at 0x01bfc760
    Jan  7 14:46:41 MagicMirror kernel: [492041.343276] Unhandled prefetch abort: breakpoint debug exception (0x002) at 0x01bfc760
    Jan  8 07:00:54 MagicMirror kernel: [550494.589589] Unhandled prefetch abort: breakpoint debug exception (0x002) at 0x01bfc760
    Jan  8 15:35:51 MagicMirror kernel: [581391.726824] Unhandled prefetch abort: breakpoint debug exception (0x002) at 0x01bfc760
    Jan  9 10:45:05 MagicMirror kernel: [650346.316032] Unhandled prefetch abort: breakpoint debug exception (0x002) at 0x01bfc760
    Jan 10 15:22:19 MagicMirror kernel: [753380.953024] Unhandled prefetch abort: breakpoint debug exception (0x002) at 0x01bfc760
    Jan 12 05:15:03 MagicMirror kernel: [889746.479924] Unhandled prefetch abort: breakpoint debug exception (0x002) at 0x01bfc760
    Jan 12 21:06:09 MagicMirror kernel: [946812.909084] Unhandled prefetch abort: breakpoint debug exception (0x002) at 0x01bfc760
    
    

    It looks to me like a bug in MagicMirror. Should I make a bug report with the log?